miércoles, 14 de marzo de 2012

TAEKWONDO

Hola a tots! Som el Edu Huerta, Bruno Sucrana i Víctor Plans, som el grup que us farà una classe de Taekwondo aquest divendres.

En primer lloc us explicarem què es el taekwondo:

-El Taekwondo és un art marcial també considerat com esport de combat, a l'any 1984 va ser considerat com esport olímpic, aquest art marcial és una barreja d'altres arts  marcialsmés antigas com el kung fu, el taekkyon i el karate-do, ha agafat diferents tècniques d'aquestes arts marcials  fen una barreja de combinacions.

Que significa Taekwondo:

-La paraula Taekwondo prové de la mitjana aritmètica de caràcters de Hanja 跆拳道:
TAE 跆 : tècniques que impliquen l'ús dels peus.
KWON 拳 : tècniques que impliquen l'ús de cops de puny, l'espatlla, mà, colze.
DO 道 : Camí de desenvolupament del cap i la ment.

Significat dels colors del cinturó:

- Blanc: "Simbolitza innocència", on encara s'ha de madurar.
  Groc: "Simbolitza la terra", on està sembrant la llavor en espera la planta creixerà.
  Orange: "Simbolitza el creixement". L'estudiant ha adquirit experiència, domina les tècniques bàsiques.
  Verd: "Simbolitza la planta", que creix i es converteix en profundament arrelats.
  Blau: "Simbolitza al cel", cap a que la planta com creix i madura, es dirigeix.
  Marró o Vermell: "Simbolitza el perill" en aquest nivell, l'estudiant va arribar a les tècniques el domini, que utilitzar-los, causa dany adversari. És per aquest motiu que l'estudiant ha exercir autocontrol i un adversari amb sentit comú, hauria de pensar dues vegades la seva actitud, a) provocar o b) fugir.
  Negre: "Simbolitza el contrari del blanc", és a dir, que representa la maduresa i el coneixement. Està més aprop d'aconseguir la perfecció.


Déspres d'explicar-ho començarem la clàsse pràctica on primer de tot escalfarem, amb abdominals, flexions i diversos tipus d'estiraments. Un cop haguem escalfat començárem a practicar les patades, postura correcte i protecció.

Esperem que disfrute-ho molt la classe!

2 comentarios:

  1. Estic esperant que comenci la vostra classe.

    ResponderEliminar
  2. Bona classe la d'avui. Dóna gust veure com l'activitat física i en aquest cas el taekwondo forma part de l'ADN d'alumnes com l'Edu. La passió amb la que explicava les posicions, els colpejos, les combos, etc. fan entendre com l'esport pot arribar a formar part d'un mateix i del seu estil de vida. Gràcies també al Bruno i al Victor per implicar-se i ajudar durant la classe dintre els seus recursos i les seves posibilitats. Enhorabona a tots.

    ResponderEliminar